Pjesnički raspoložen!?

Tvoj stariji polubrat po Ocu, hn.

***

Ko o čemu ja o uzroku, ….

*

Kako ništa pretvoriti u nešto, nešto konkretno –  opipljivo? Ako od ništa uzmemo nešto, …

„Stani malo,  stani malo, a što je to?“

Glupog li pitanja!?

Jjasno je i djeci  da to „nešto“ u stvarnosti je ništa. I ne prekidaj me!,  … tada imamo dva puta ništa. Sada jedno od ta dva ništa prodamo onomu komu treba svega i svašta jer su ostali bez išta. Mi znamo da oni ipak imaju „ono nešto“ što nama mnogo znači i treba kako bi nam nakon toga sa zahvalnošću služili.

Kada im ono ništa radi tečajnih razlika i promjenjive kamate stope, revalorizirano postane preveliki teret te dug ni uz najbolju volju , ogromne napore i žrtve ne mogu vraćati onda mi dolazimo sa onim drugim ništa kao njihovi spasitelji i dobročinitelji koje oni  sa zahvalnošću prihvate povećavajući svoje dugove. Riješili su se dijela duga koji je nastao od neplaćenih kamata i tečajnih razlika. Glavnina duga i dalje ostaje a kamate rastu. Iscrpljeni našom diskriminacijom i socio-ekonomskom situacijom, nakon kraćeg vremena uvide da dug podmirivati ne mogu, tada „uzimamo ono malo (slobode – neovisnosti) što im je preostalo“ nudeći im velikodušno da budu sluge ponizne, da budu zadovoljni podstanari u vlastitoj kući, i sluge, radeći i služeći nam na do jučer svojem imanju.

Kako je to moguće?, znaju ekonomski i financijski stručnjaci, moja polu-braća koji su u stanju  da od ništa naprave svašta. Ne pitaj me ko su oni. Sam trebaš znati sa kim tikve sadiš. Nemoj da se vadiš!

Ne pokušavaj niti u snu činiti to što oni čine jer je to kažnjivo djelo u svim državama, to pravo pojedinac  ne može i ne smije imati ako nije „Jovi“, (moj mlađi polubrat)?!

E sada konačno pitanje:

„Raport:“

Gospodine si-Ti!

*

U prvom krugu su jadni,

u drugom krugu su bijedni,

u trećem krugu su kužni,

u četvrtom krugu su tužni,

u petom krugu –  svi Tebi dužni,

u šestom krugu žedni,

u sedmom krugu gladni,

u osmom krugu svi ….. hladni.

Izvan i iznad krugova siTi!

Raportira: Ta-Kamata

*

„ta-Kamata, reci gojima da se ne približavaju krugovima mojima.

Što dalje od mojih krugova,

ta ja uživam od njihovih dugova!

*

Moji krugovi – njihovi su dugovi.

Njihovi mi dugovi – ‘najbolji drugovi’.

Šta drugovi, jarani, ta mani –  tamanite ih s_e.“

*

Eppur si muove,

Stariji polubrat, nh.

PS.

Do kada je moguće napuhavati balon (vrijednost „bezvrijednoga …“) koji se „ILUZIJA“ zove? Logičan odgovor bi bio: Do određene granice. Gdje je ta granica kada testiranja  na tom balonu do sada nije bilo? Moj polu-bat svakodnevno provjerava i procjenjuje stanje napuhanosti balona nategnutosti „materijala“. Kada ta granica bude pređena balon puca bez obzira koje vjere ili nacije bio onaj tko balon napuhuje. Kada se napuhan balon digne iznad piramide  koju sagradi moj mlađi „Veliki polu-brat“  i eksplodira piramida će se srušiti kao „Kula od karata“. Neće ostati ni „karta na karti“.Velika će to ruševina biti. Dogodit će se to garantirano 100%. Od kuda ja to znam? Znam samo to po čemu je moj polubrat znan, bezgranično je pohlepan.

„Glave će ga doći ništa drugo do jedno jedino slovo.“  Koje slovo? „E“,  (procjenjuje – prEcjenjuje) svoje sposobnosti, svoju izabranost, zaboravljajući svoj dio „ugovornih obaveza“.  (Pnz. 27; 1 -26, 28; 1 – 69, 29; 1 – 28, 30; 1 -20, . . . )

„JA REKOH – TI SUDI!“ 

– „VOLIM ŠUMU I ŠATOR!“

 – Šuma „papir daje“. (šuškaju, šuškaju, šuške, a)?

*  *  * 

hajjenezir
možete dosta toga saznati budete li pratili moje pisanje.

Komentariši